The strain (2014 - 2017)

Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand

Το The Strain είναι η δεύτερη, μεγάλου βεληνεκούς, horror/sci-fi σειρά για το 2014 μετά τα σχετικά επιτυχημένα Helix και Dracula (2013). Προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο FX και στο τιμόνι της παραγωγής και του σεναρίου βρίσκεται ο γνωστός σε όλους Guillermo del Toro. Η άμεση και ενθουσιώδης αποδοχή της από το κοινό, έδωσε τη δυνατότητα για ανανέωση ενός ακόμα κύκλου επεισοδίων πριν καν τελειώσει ο πρώτος.
Η σειρά εκτυλίσσεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης όπου ο υπεύθυνος του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Dr. Ephraim Goodweather και οι συνεργάτες του προσπαθούν να περιορίσουν μια θανατηφόρα επιδημία, άγνωστη στα μέχρι τώρα ιατρικά δεδομένα. Στο πλευρό τους βρίσκεται ένας πρώην κρατούμενος των ναζί ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους που γνωρίζει τα μυστικά της αρχαίας αυτής επιδημίας και πώς να την εξαλείψει.

Η επιδημία εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς αναγκάζοντας τους πρωταγωνιστές της σειράς να προβούν σε θυσίες ώστε να σώσουν μια ολόκληρη πόλη να μετατραπεί σε ένα είδος μεταξύ βαμπίρ και ζόμπι. Πιστό στα horror/sci-fi μοτίβα, το The Strain είναι σκοτεινό και μυστηριώδες κρατώντας τους τηλεθεατές σε διαρκή αγωνία ενώ οι splatter σκηνές είναι αρκετές, κάτι που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους.
Παρόλο που εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή, έχει το άρωμα παλιομοδίτικης νουβέλας (είναι άλλωστε και βιβλίο), όπου το μυστήριο ξεπερνά και τις πιο εξελιγμένες επιστημονικές εξηγήσεις και λύσεις. 

Η ύπαρξη του "Ενός" αρχαίου βαμπίρ που εξουσιάζει τα δημιουργήματά του, τα οποία είναι τρωτά στο φυσικό φως και το ασήμι και διακατέχονται από άκρατο μίσος, το κάνουν ‘κλασσικό’ στον κόσμο των σειρών τρόμου.
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, όπως αυτές του Sean Astin (Lord of the Rings) και του David Bradley (Harry Potter), είναι καλές χωρίς ωστόσο να είναι ο κινητήριος μοχλός της σειράς.

Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου