Stranger things (2016 - ....)

Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard

Η πλοκή τοποθετείται τον Νοέμβριο του 1983 όπου τέσσερις 12χρονοι γίνονται μάρτυρες παράδοξων φαινομένων με το κακό να καραδοκεί πίσω από τις ρωγμές στους τοίχους. Θα το έλεγες παιδικό ή καλύτερα για όλη την οικογένεια όπως χαρακτήριζαν τέτοιου είδους ταινίες τότε. Μόνο από την υπόθεση η αναφορά στο έργο του Spielberg είναι ξεκάθαρη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πόσο πιο E.T. μπορεί να θυμίζει; Η αλήθεια όμως είναι ότι οι δημιουργοί της σειράς, τα νεόφερτα αδέρφια στο είδος –στο βιογραφικό τους συγκαταλέγονται η σκηνοθεσία του Hidden και τα σενάρια μερικών επεισοδίων του Wayward Pines - οι Matt και Ross Duffer σκάβουν ακόμα πιο βαθιά στην κουλτούρα της εποχής.

Η σειρά σηματοδοτεί και ένα άλλο σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός: την μεγάλη επιστροφή της ξεχασμένης  Winona Ryder στην οθόνη που μετά το σκάνδαλο του 2001 με τις κλοπές επώνυμων ρούχων σε ένα πολυκατάστημα και το νευρικό κλονισμό, η βιομηχανία του θεάματος της είχε γυρίσει την πλάτη. 
Την παράσταση κλέβει όμως άνετα από ένα γενικά πολύ καλό καστ σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται, η τρομερή πιτσιρίκα Millie Bobby Brown ως 11 ή Ελ (από το Eleven) με τα τεράστια λυπημένα μάτια της και με μια spooky ερμηνεία που σε κάνει πραγματικά να τη φοβάσαι.

Και είναι αυτές οι μικρολεπτομέρειες που κάνουν το Stranger Things, την πιο απαραίτητη και ανάλαφρη τηλεοπτική πρόταση.


Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου