The changeling (1980)

George C. Scott, Trish Van Devere

Ο όρος Changeling ανήκει στην Βορειοευρωπαική μυθολογία και υποδηλώνει το βρέφος κάποιου μυθολογικού πλάσματος (νεράιδας ή, στην χειρότερη περίπτωση, καλικάτζαρου) που ο γονιός του αφήνει στη θέση ενός ανθρώπινου, μιας που σύμφωνα με τις δοξασίες της εποχής ένα ανθρώπινο μωρό ήταν αξιοζήλευτο απόκτημα για τα πλάσματα του θρύλου και συχνός στόχος απαγωγής. Μην ανησυχείτε, το The Changeling δεν έχει καμία σχέση με fantasy αλλά συγκρατείστε την παραπάνω πληροφορία, μιας που το κεντρικό plot point είναι η αντικατάσταση ενός βρέφους. 

Η ταινία ξεκινάει με ένα καθοριστικό, για τον πρωταγωνιστή, επεισόδιο: O John Russel (George C. Scott) μαζί με την σύζυγο και την κόρη του έχουν ξεμείνει στα χιόνια και σπρώχνουν το αυτοκίνητό τους προς το πιο κοντινό σταθμό οδικής βοήθειας («a couple of more miles»). Παρά την ταλαιπωρία, η οικογένεια είναι κεφάτη και η σύζυγος πειράζει τον John λέγοντάς του «This is the last holiday I m ever going with you!». Ποτέ τα λόγια δεν ήταν περισσότερο προφητικά, αφού ενώ ο John προσπαθεί να τηλεφωνήσει για βοήθεια από μια καμπίνα γίνεται μάρτυρας του θανάτου της οικογένειάς του που παρασύρεται από ένα εκτός ελέγχου φορτηγό. 
Το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή είναι η μετακόμιση και το παλιό αλλά καλοδιατηρημένο σπίτι που του προτείνεται φαίνεται τέλειο –αν και αρκετά μεγάλο για έναν ηλικιωμένο εργένη. Είναι δεδομένο ότι ο John δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλειά του αλλά με τη βοήθεια των νέων φίλων του, και κυρίως της Claire (Trish Van Devere) ξαναγίνεται μέλος των κοινωνικών κύκλων και βρίσκει μια απαραίτητη, για την κατάσταση που βρίσκεται, συντροφιά. 

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου