Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες..Ποιος ήταν ο Φρέντι Κρούγκερ;

Η ταινία «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» είναι ένα από τα πιο γνωστά θρίλερ και ο χαρακτήρας του Φρέντι Κρούγκερ αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους κινηματογραφικούς δολοφόνους όλων των εποχών.



Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1984 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Έτσι γυρίστηκαν άλλες 7 ταινίες, με πρωταγωνιστή τον Φρέντι. Ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν ήρωα, που παρά την αποκρουστική εικόνα, απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το σενάριο, ο Φρέντι Κρούγκερ άρπαζε και κακοποιούσε μικρά παιδιά, μέχρι που κάποιοι γονείς τον έπιασαν και τον έκαψαν ζωντανό σε ένα σπίτι, στην οδό Λεύκας.


Ο Φρέντι όμως καμένος και παραμορφωμένος, επέστρεψε στον ύπνο των παιδιών για να πάρει την εκδίκηση του. Τα σκότωνε μπαίνοντας στο όνειρό τους, αλλά πέθαιναν και στην πραγματικότητα. (Σύμφωνα με το σενάριο) Έτσι ο Κρούγκερ έγινε ο μεγαλύτερος εφιάλτης των παιδιών στην ταινία, αλλά και των θεατών. Στην πρώτη από τις οκτώ ταινίες έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος ενσάρκωσε τον φίλο της πρωταγωνίστριας.


Ο Ντεπ πήρε τον ρόλο τυχαία, όταν συνόδευσε ένα φίλο του στην  οντισιόν και τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη. Ποιος ήταν όμως ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον δολοφόνο;
Η φυσιογνωμία του Φρέντι Κορύγκερ είναι χαρακτηριστική. Το πρόσωπο του είναι καμένο και αποκρουστικό. Φοράει πάντα καφέ καπέλο και ένα ριγέ μπλουζάκι, αλλά το πιο τρομακτικό «αξεσουάρ» του, είναι το δερμάτινο γάντι με τις μεταλλικές λάμες, που έχει στο δεξί χέρι. 


Robert Englund
Πίσω από τη μάσκα του Φρέντι, είναι ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ίνγκλαντ, που κάθε άλλο παρά αποκρουστικός είναι. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1947 στην Καλιφόρνια και φυσικά, από μικρή ηλικία ήθελε να γίνει ηθοποιός. Όταν ήταν 12 ετών, ξεκίνησε μαθήματα στο πανεπιστήμιο του Όκλαντ και συνέχισε τις εντυπωσιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, την Ακαδημία δραματικών τεχνών του Μίσιγκαν και το παράρτημα της βασιλικής ακαδημίας στη Νέα Υόρκη.
Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση ήταν σε μια τηλεοπτική μίνι σειρά, όπου έκανε τον συμπαθητικό εξωγήινο εισβολέα. Εκεί τον πρόσεξε ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν και αμέσως του έκλεισε δοκιμαστικό για την ερμηνεία του Κρούγκερ. Ο ηθοποιός πήρε εύκολα τον ρόλο, που ήταν και ο πιο σημαντικός της καριέρας του. 


Ο ίδιος δήλωσε ότι του άρεσε πολύ να παίζει τον αποκρουστικό δολοφόνο, γιατί ήταν κόντρα στους ρόλους «του καλού παιδιού», που μέχρι τότε ερμήνευε, αλλά και στον ευγενικό του χαρακτήρα. Οι μακιγιέρ που είχαν αναλάβει την απαιτητική μεταμόρφωσή του, ανέφεραν ότι ο ηθοποιός ήταν τόσο φιλικός και κοινωνικός, που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το έργο τους, καθώς παρασύρονταν και έπιαναν την κουβέντα μαζί του.

On set in the make-up chair:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου