"Έφυγε" o Stan Lee

Ο "πατέρας" του Spider man, των X-Men, των Avengers και άλλων κορυφαίων σούπερ ηρώων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.


Συγγραφέας, παραγωγός και εκδότης, ο Stan Lee υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα που από τη δεκαετία του 1960 και μετά καθόρισε την ποπ κουλτούρα, δημιουργώντας σούπερ ήρωες προσαρμοσμένους στα δεδομένα της νέας εποχής.
Ο Stan Lee έφερε επανάσταση στο χώρο των comics και ειδικότερα στο είδος των σουπερηρωϊκών κόμικς με μια σειρά από τις δημιουργίες του, έχοντας στο πλευρό του πολύτιμους συνεργάτες, τους επίσης εξαίσιους οραματιστές Jack Kirby και Steve Ditko. Οι νέοι ήρωες είχαν πιο πολλά ανθρώπινα στοιχεία, τρωτά σημεία και αδυναμίες, ήταν φιγούρες με τις οποίες μπορούσε πιο εύκολα να ταυτιστεί ο αναγνώστης και ιδιαίτερα οι έφηβοι που παραδοσιακά απαρτίζουν και το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού.
Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την 9η τέχνη από το 1939, εργαζόμενος στην Timely Comics (την εταιρεία που με την πάροδο των ετών έμελλε να εξελιχθεί στην σημερινή Marvel).
Ο Stan "THE MAN" Lee,όπως ήταν το παρατσούκλι του στους κόλπους των φαν και των συναδέλφων του, δεν σταμάτησε στιγμή να δουλεύει ακούραστα και να παρουσιάζει νέα δείγματα δουλειάς, χωρίς ποτέ να ξεκουραστεί από την εποχή του.
Από το 2000 και μετά και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία με την "έκρηξη" του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel επικές ήταν οι μίνι εμφανίσεις του σε όλες τις ταινίες της εταιρείας.
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το δικηγόρο της οικογένειάς του. Όπως έγινε γνωστό πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).
Πέρυσι, είχε χάσει την αγαπημένη του γυναίκα Τζόαν με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, η οποία και δήλωσε στο ΤΜΖ ότι «ο πατέρα μου αγαπούσε όλους τους φαν του».
Το Big Bang Theory δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τον Stan Lee, του έγινε λοιπόν αφιέρωση στον επίσημο λογαριασμό της σειρά στο Facebook: « Στη μνήμη του Stan Lee. Ήταν τιμή μας να τον έχουμε στο The Big Bang Theory. Σε ευχαριστούμε που ήσουν ένας αληθινός σούπερ ήρωας για τόσες πολλές γενιές. Ο θρύλος σου θα ζήσει».

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Stan Lee μαζί με τους πρωταγωνιστές της σειρά κι έχει τραβηχτεί στο στούντιο, κατά τη διάρκεια εμφάνισης του δημιουργού σε ένα επεισόδιο στο οποίο υποδύθηκε τον εαυτό του.


Δείτε την παρουσία του Stan Lee στο The big bang theory:


Stan lee "thank you" tribute:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου