Μιχαλόπουλος Πάνος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα στην Ειρήνη Παπά, ως «Αχιλλέας» στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη. Όπως έχει δηλώσει υπήρξε μετρημένος και δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είχε παρασυρθεί από την επιτυχία και την οικονομική άνεση. Γεννήθηκε στη Μικρομάνη Μεσσηνίας στις 15 Ιανουαρίου 1949. Η μητέρα του ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερη από τον πατέρα του. Παντρεύτηκαν ύστερα από έναν μεγάλο έρωτα, που παρά την μεγάλη διαφορά ηλικίας υπήρξε ευτυχισμένος. Ο Πάνος Μιχαλόπουλος σε ηλικία 14 ετών το έσκασε από το σπίτι του και πήγε στην Αθήνα να μείνει με τα αδέρφια του.
Η μεγαλούπολη τον κέρδισε. Δεν έχει αναφέρει ποτέ αν φοίτησε σε σχολή υποκριτικής. Το ξεκίνημά του όμως υπήρξε δυναμικό και πολλά υποσχόμενο. Ύστερα από την Ιφιγένεια του Κακογιάννη, ανέβηκε στο σανίδι το 1978 όπου συμμετείχε στη Φιλουμένα Μαρτουράνο με την Έλλη Λαμπέτη. Τον τηλεοπτικό «χρησμό» πήρε από τον Γιάννη Δαλιανίδη στη σειρά «Λούνα Παρκ» όπου έπαιξε την τελευταία χρονιά προβολής του. Το 1985 συμμετείχε και στην πρώτη έγχρωμη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «Τα λιονταράκια του κυρ-Ηλία». Από εκεί και πέρα η άνοδος ήταν ραγδαία, αλλά κυρίως σε εμπορικές προσπάθειες.


Ως Αχιλλέας στην Ιφιγένεια του Κακογιάννη

Είχε ξεκινήσει η χρυσή δεκαετία του '80. Ο κινηματογράφος είχε περάσει σε μια νέα κατάσταση με την εταιρεία Καραγιάννης - Καρατζόπουλος να αναδεικνύει νέους ηθοποιούς με ιδιαίτερη έμφαση στους ζεν πρεμιέ. Ήταν ο γόης του «Βασικά καλησπέρα σας» αλλά και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στα «Τσακάλια».
Συνολικά έχει παίξει σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές μέχρι το 2009 που αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή του οριστικά «Για μένα η τηλεόραση και το θέατρο έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει να αναπολώ. Χαίρομαι όταν μου λένε ότι βλέπουν και αγαπούν τις ταινίες μου. Όμως πλέον η γενιά των ηθοποιών που εγώ σκέφτομαι και μελαγχολώ είναι η Βλαχοπούλου, ο Φωτόπουλος και όλοι αυτοί οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που δεν υπάρχουν πια». 
Έχει κάνει δύο γάμους. Με την πρώτη του σύζυγο έχει αποκτήσει ένα γιο, τον Σωτήρη, ο οποίος εργαζόταν επί σειρά ετών ως οπερατέρ στον ΑΝΤ1. Όταν απολύθηκε, ο Πάνος Μιχαλόπουλος που υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του Μίνωα Κυριακού, αποχώρησε από το κανάλι και δεν συμμετείχε ξανά σε καμία παραγωγή του. Ο δεύτερος και πιο πολυσυζητημένος γάμος του ήταν με την παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά. Μια σχέση που κράτησε για μια δεκαετία. Το τέλος όμως ήταν άδοξο. Στα 69 του χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με τις εκτάσεις ελαιόδεντρων στην Καλαμάτα. Είναι απόλυτα συμφιλιωμένος με την ηλικία του και τα άσπρα του μαλλιά, ενώ απολαμβάνει τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου