Οι τρεις χάριτες (1989 - 1992)

Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη


Όλα ξεκινούν όταν η Όλγα και η Μαρία, μετά τη χηρεία της πρώτης και το διαζύγιο της δεύτερης, αναγκάζονται να εγκατασταθούν και πάλι στο πατρικό τους σπίτι, όπου μένει μόνη της η μικρότερη αδερφή τους, η Ειρήνη. Η ξαφνική αυτή συγκατοίκηση προξενεί απρόοπτα και άφθονο γέλιο. Πόσο μάλλον όταν τα κορίτσια συμβουλεύει και βοηθά η απίθανη και πληθωρική θεία Μπεμπέκα. Η ιδέα για τις Τρεις χάριτες ξεκίνησε από τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου. Αφορούσε τρεις πρωταγωνίστριες του Ελεύθερου Θεάτρου οι οποίες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τηλεοπτικά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλοι δυο ρόλοι. Του αδερφού και της θείας. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1990 το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ έκανε πρεμιέρα στο Mega Channel.

Όπως εξομολογήθηκε η Άννα Παναγιωτοπούλου, για εκείνη οι Τρεις χάριτες ξεκίνησαν στο θέατρο ΠΑΡΚ, όταν την επισκέφτηκε το συγγραφικό δίδυμο. Ένα μήνα πριν της είχαν ήδη στείλει το σενάριο, το οποίο δεν είχε προλάβει να διαβάσει. Η Μίνα Αδαμάκη ήταν η πρώτη που είχε διαβάσει το κείμενο. Ενθουσιασμένη δέχτηκε αμέσως, προτρέποντας και τις άλλες δυο να το διαβάσουν σύντομα. Μια μέρα, μετά και η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε ενταχθεί στο καστ. Τελευταία από τις χάριτες ήταν η Νένα Μεντή, η οποία όπως εξομολογήθηκε δεν ήταν η πρώτη επιλογή των συγγραφέων, χωρίς ποτέ να αποκαλύψει ποια συνάδελφό της αντικατέστησε και για ποιο λόγο. Η ηθοποιός έχει παραδεχτεί ότι δεν είχε καταλάβει εξ αρχής τη μεγάλη απήχηση που είχε η σειρά στον κόσμο, ούτε και πόσο αγαπητές ήταν οι ίδιες.
Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν στην κορυφή. Οι μέρες στο πλατό όμως δεν ήταν όλες ίδιες. Υπήρχαν μέρες που κυλούσαν με γέλιο και χαρά και άλλες με περισσότερο εκνευρισμό και κούραση. Οι τρεις πρωταγωνίστριες αποκάλυψαν ότι τα γυρίσματα ήταν πολύωρα και απαιτητικά. Η Άννα Κυριακού οδηγούσε καθημερινά 1,5 ώρα για να φτάσει στο γύρισμα. Ήταν το μοναδικό της παράπονο. Μέχρι και το 76⁰ επεισόδιο πραγματοποιήθηκαν 200 βάρδιες στο στούντιο, που αντιστοιχούν σε 1700 περίπου ώρες δουλειάς μαζί με τις υπερωρίες. Στο σήριαλ εκτός από τους πέντε βασικούς ηθοποιούς έπαιξαν ακόμα 103 ηθοποιοί, τρεις τραγουδιστές, μια τραγουδίστρια, ένας συνθέτης, ένας Γιαπωνέζος, μια Σενεγαλέζα, ένας Φιλιππινέζος, δύο παιδιά, ένας παπαγάλος, ένας σκύλος και ένας γάιδαρος.

Το πιο δύσκολο γύρισμα όπως αποκάλυψαν ήταν σε μια παραλία, όπου για τις ανάγκες των γυρισμάτων έμειναν εκτεθειμένες για πολλές ώρες στον ήλιο με αποτέλεσμα να πάθουν εγκαύματα και οι τρεις. Για την Άννα Παναγιωτοπούλου όμως, η χειρότερη εμπειρία της ήταν το επεισόδιο με τον μικρό Αργύρη, ένα αγοράκι αρκετά άτακτο που τους ταλαιπώρησε αρκετά.
Οι Τρεις χάριτες ύστερα από τρεις τηλεοπτικές σεζόν δεν κούρασαν το τηλεοπτικό κοινό. Ούτε και εκείνες όμως ένοιωθαν ότι είχαν βαρεθεί. Με εξαίρεση ίσως κάποια πρακτικά ζητήματα όπως το πολύ πρωινό ξύπνημα και οι μεγάλες αποστάσεις, όλα τα υπόλοιπα παρέμεναν ζωντανά και εξίσου ευχάριστα. Μέχρι σήμερα διατηρούν καλές σχέσεις, ενώ οι ρόλοι τους ακόμα τους ακολουθούν. Ύστερα από πολλά χρόνια ως Τρεις χάριτες γύρισαν ένα πολύ επιτυχημένο διαφημιστικό για γνωστή μάρκα καφέ.

Παρακολουθείστε το επεισόδιο με τα περισσότερα ευτράπελα. Εγκαύματα, λιποθυμίες και τεχνικά προβλήματα:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου