Ο Μπρους Λι και η αγάπη του για το χορό

Μπρους Λι, ο μάγος του Κουνγκ Φου, είχε κερδίσει και διαγωνισμό χορού Τσα-Τσα.


Χόρευε με την ίδια χάρη που πάλευε.
Ο άσσος των πολεμικών τεχνών και ίνδαλμα πολλών μαχητών, υπήρξε δεινός χορευτής. Αγαπημένος του χορός ήταν το Τσα-Τσα, όπου και διακρίθηκε. Σε ηλικία 18 ετών, το 1958 ο νεαρός Μπρους κέρδισε το πρώτο βραβείο στο τουρνουά χορού Τσα-Τσα στο Χονγκ Κονγκ και στέφθηκε πρωταθλητής. Το περίεργο είναι πως ντάμα του δεν είχε κάποιο κορίτσι της ηλικίας του, αλλά τον μικρότερο αδερφό του, Ρόμπερτ.
Ο Μπρους Λι εκείνη την περίοδο είχε πολλές σχέσεις με κοπέλες της γειτονιάς του. Όποια και να διάλεγε κάποια θα στεναχωριόταν και γι' αυτό, ο δάσκαλος διάλεξε τον αδερφό του, με τον οποίο έγιναν χορευτικό ζευγάρι. Ο Ρόμπερτ ανταποκρίθηκε. «Ο Μπρους ήταν όμορφος και ήξερε πώς να επικοινωνεί με τα κορίτσια. Γι' αυτό και πάντα είχε περισσότερες από μία φιλενάδες. Ποτέ δεν επικεντρώνονταν μόνο σε μία για να μην αναστατώσει τις υπόλοιπες» ανέφερε πρόσφατα ο αδερφός του, κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας Λι. Ο Μπρους και ο Ρόμπερτ εξασκούνταν καθημερινά στη χορογραφία επί 3 μήνες.

Τελικά ο περίεργος συνδυασμός του 18χρονου Μπρους και του 15χρονου αδερφού του, που χόρεψαν Τσα-Τσα φορώντας ενδυμασίες χορού, κέρδισε τη θετική ψήφο της κριτικής επιτροπής και τους χάρισε την πρώτη θέση. Αργότερα, τα χορευτικά βήματα, εντάχθηκαν στο προσωπικό ύφος πάλης που τον έκανε διάσημο. Ο Λι φαίνεται ότι κληρονόμησε το καλλιτεχνικό ταλέντο από τον πατέρα του, Lee Hoi - Chuen, που υπήρξε ένας κορυφαίος ηθοποιός της Καντονέζικης Όπερας και του κινηματογράφου. Το πάθος του για το χορό προέκυψε στην ηλικία των δεκατεσσάρων, ενώ η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε όταν ήταν μόλις λίγων μηνών και εμφανίστηκε στην ταινία Golden Gate. 

Οι γυναίκες της ζωής του


Ο παιδικός έρωτας του Μπρους Λι, ήταν η Γουέν Νου. Είχαν μεγαλώσει μαζί και τους έδενε στενή φιλία, καθώς οι γονείς τους ήταν συνάδελφοι στην Καντονέζικη Όπερα. Το 1957, ο Μπρους και η Γουέν, χόρεψαν μαζί, σε μία σκηνή της ταινίας, «Γλυκό κορίτσι». Αν τελικά το ειδύλλιο με την Γουέν δεν ευόδωσε, ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι γονείς του Μπρους, ήθελαν να παντρευτεί ένα άλλο κορίτσι, την Τσιάο Μίγκερ. Ωστόσο, ούτε αυτή η σχέση είχε ευτυχές τέλος. Μια χρονιά μετά το διαγωνισμό, ο Μπρους έφυγε για σπουδές στην Αμερική και έκτοτε έχασε επαφή με την Τσιάο. Λίγο πριν πάρει το πτυχίο του στη φιλοσοφία, ο Μπρους Λι γνώρισε στο πανεπιστήμιο τη γυναίκα της ζωής του, Λίντα Έμερι. Παντρεύτηκαν το 1964 και ένα χρόνο μετά ήρθε στη ζωή ο γιος του Μπράντον και αργότερα απέκτησαν και την κόρη τους Σάννον. Η καλλιτεχνική παράδοση συνεχίσθηκε καθώς και ο Μπράντον έγινε ηθοποιός, που σκοτώθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το κοράκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου