Mirrors (2008)

Kiefer Sutherland, Paula Patton


Στην ιστορία μας παρακολουθούμε έναν πρώην αστυνομικό που προσλαμβάνεται από μια υπηρεσία φύλαξης κτηρίων. Ευρισκόμενος σε προβληματική φυσική και ψυχολογική κατάσταση, μετά και τον πρόσφατο χωρισμό από τη γυναίκα του, ο Ben αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει το βραδινό ωράριο σ`ένα μισο-κατεστραμμένο από μια πυρκαγιά, γοτθικό κτίριο. 
Γρήγορα θα διαπιστώσει ότι μια απόκοσμη δύναμη που εκπορεύεται από τους ανέπαφους καθρέφτες του κτηρίου αποτελεί μια απειλή πρώτου μεγέθους για τον ίδιο και την οικογένειά του. 
Προσπαθώντας να λύσει το γρίφο της αποτρόπαιης αυτής κατάστασης θα γίνει αποδέκτης της αμφισβήτησης των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, αλλά και υπονοιών σχετικά με την πνευματική του υγεία. 
Βασισμένο σ έναν αρχετυπικό φόβο, το φιλμ του Alexandre Aja έχει σφιχτή δομή και καταφέρνει χωρίς μεγάλη δυσκολία να διαχύσει μια απειλητική ατμόσφαιρα στα χιλιάδες καρέ του. Καταφέρνει στη δέση της πλοκής να αποσπάσει το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά χάνει τελικά το παιχνίδι της προσήλωσης ακριβώς στο σημείο που ο θεατής αρχίζει να κάνει δική του την ταινία και να αναρωτιέται πάνω στις αιτίες που δημιούργησαν την περίπλοκη αυτή κατάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου