Kaley Christine Cuoco

Η ηθοποιός Κέιλι Κουόκο είναι γνωστή στο κοινό, ως η «Πένυ από το Big Bang Theory”. Η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τους «επιστήμονες» Σέλντον, Λέοναρντ, Ραζ και Χάουαρντ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2007 και μετρά ήδη την 9η επιτυχημένη τηλεοπτική της σεζόν. Η Κουόκο ενσαρκώνει την ξανθιά Πένυ, τη λαϊκή γειτόνισσα των συγκατοίκων Σέλντον και Λέοναρτ, που κατοικεί στο απέναντι διαμέρισμα. Είναι σερβιτόρα στο επάγγελμα, αλλά προσπαθεί να βρει δουλειά ως ηθοποιός, πηγαίνοντας σε αμέτρητες οντισιόν, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά διαστήματα τα φτιάχνει και χωρίζει με τον Λέοναρντ, ενώ προχωρώντας οι σεζόν γίνεται ομάδα με τα άλλα δύο κορίτσια που προστίθενται στην ομάδα. Την Έιμι και τη Μπέρναντετ, που έχουν επιστημονική κατάρτιση, αλλά τους λείπει η λαϊκή επιμόρφωση της Πένυ. 

Νωρίτερα η ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως το «8 simple rules» και το «Charmed», αλλά η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το «Big Bang Theory». Ο χαρακτήρας της Πένυ, αρχικά ήταν διαφορετικός. Θα την έλεγαν Κέιτι και θα ήταν λίγο πιο «αλήτισσα» από ότι η Πένυ που γνώρισε τελικά το κοινό. Οι δημιουργοί προσάρμοσαν την προσωπικότητα της Πένυ στο γενικότερο ύφος της σειράς και φρόντισαν ώστε να είναι αληθοφανές το ότι κάνει παρέα με τους επιστήμονες. Επικρατέστερη για τον ρόλο ήταν η ηθοποιός Αμάντα Γουόλς, αλλά τελικά τον κέρδισε η Κουόκο. Οι φανατικοί της σειρά έχουν παρατηρήσει πως η Πένυ κρατά την ίδια τσάντα σε όλα τα επεισόδια, ενώ είναι η μοναδική της παρέας που δεν έχει αναφέρει ποτέ το επίθετό της. Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις περνάει τόσο καλά στη σειρά που θα ήθελε να μην τελειώσει ποτέ. 

Η ζωή της ηθοποιού 
Η Κέιλι Κουόκο γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1985 στην Καλιφόρνια. Η μητέρα της, Αγγλογερμανίδα στην καταγωγή, ήταν νοικοκυρά και ο ιταλικής καταγωγής πατέρας της μεσίτης. Σε ηλικία έξι ετών η Κέιλι άρχισε να δουλεύει ως μοντέλο και ηθοποιός σε διαφημιστικά.

Όταν ήταν τριών ετών άρχισε να παίζει τένις και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μάλιστα το 2013 παντρεύτηκε τον επαγγελματία τενίστα Ράιαν Σουίτινγκ, αλλά πρόσφατα χώρισαν. Η είδηση απασχόλησε τον Τύπο, που ασχολείται αρκετά συχνά τόσο με την προσωπική ζωή όσο και με την εξωτερική εμφάνιση της ηθοποιού.
Το 2010 η Κουόκο αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι δύο χρόνια νωρίτερα, διατηρούσε κρυφή σχέση με τον Λέοναρντ, δηλαδή τον ηθοποιό Τζόνι Γκαλέκι. Μετά τον χωρισμό τους, παρέμειναν καλοί φίλοι και συνεργάτες και η σχέση τους, δεν επηρέασε καθόλου την δουλειά τους.

Το ατύχημα με το άλογο 
Εκτός από το τένις η ηθοποιός αγαπάει την ιππασία και τα άλογα. Το 2014 είχε ένα ατύχημα με το άλογο της. Από την πτώση έσπασε το πόδι της και υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το κάταγμα. Την περίοδο εκείνη απουσίασε από το γύρισμα με αποτέλεσμα η Πένυ να λείπει από κάποια επεισόδια, ενώ όταν επέστρεψε στις περισσότερες σκηνές στεκόταν πίσω από πάγκους ή μεγάλα έπιπλα ώστε να μην φαίνονται οι σιδερένιες λάμες που είχε στο πόδι της.
Η Κέιλι Κουόκο έχει δικό της αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Χόλιγουντ, ενώ το 2015 μαζί με τη Σοφία Βεργκάρα, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της τηλεόρασης, με αμοιβή 1 εκατομμύριο ανά επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου