Σαπουντζάκη Ζωζώ

Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1933 και μεγάλωσε στον αριθμό 61 της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από τον κινηματογράφο «Τιτάνια». Ο πατέρας της ήταν Κωνσταντινουπολίτης, τον έλεγαν Σωκράτη. Τον αποκαλούσε «άρχοντα», ενώ εκείνος μέχρι το τέλος τη φώναζε Ζωίτσα. Έκλεψε τη μητέρα της από την Πάτρα και την έφερε στην Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε την καριέρα της από το «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Ήταν ηθοποιός από τα 7 της χρόνια. Με την αδερφή της Βάσω υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι».  Έμαθε να χορεύει από τον γείτονα της, Γιάννη Δαλιανίδη.
Ύστερα γνώρισε τον Κριστιάνο στο καμπαρέ «Αρζεντίνα» όπου τις έμαθε κλακέτες. Δεν πήγε ποτέ σε καμία σχολή υποκριτικής, ενώ στην αρχή της κοινής καριέρας με την αδερφή της, δεν της έδιναν σημασία αποκαλώντας την «το μικρό». Η αδερφή της σταμάτησε σε ηλικία 15 ετών το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, ενώ αυτή συνέχισε δημιουργώντας  μεγάλη θεατρική και κινηματογραφική καριέρα με αποτέλεσμα να την αποκαλούν «βασίλισσα». Παντρεύτηκε δύο φορές χωρίς να κάνει παιδιά. Με τον δεύτερο της σύζυγο, Ανδρέα έμειναν μαζί 23 χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Την σπουδαία φήμη της ακολουθεί ένα δικαστικό σκάνδαλο και δυνατοί έρωτες. Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η πολύκροτη δίκη της Ζωζώς Σαπουντζάκη για τη βίλα στην Κινέττα. 

Είχε κατηγορηθεί ότι ήταν «δώρο» του λογιστή της Πειραϊκής Πατραϊκής…  Ο Ωνάσης δήλωσε ότι έτρεμε όταν τη φίλησε και ο Νιάρχος είπε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της. Η μαμά της όμως ήθελε να πάρει επιστήμονα. Ο πρώτος της γάμος ήταν με έναν γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας. Έζησε δίπλα του και -όπως λέει-  υπήρξε πιστή σύζυγος. Μάλιστα περιγράφει στους φίλους της ότι καθημερινά του έκανε ακόμα και ποδόλουτρο για να τον ξεκουράσει! Χώρισαν όμως γρήγορα γιατί η ζωή είχε άλλα σχέδια για τη νεαρή ηθοποιό. Δεν ξεχνάει ποτέ τη στιγμή που έκανε το νούμερο της Λόλας στο Θέατρο Μπουρνέλη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήγε η Βέμπο να τη δει στο θέατρο φωνάζοντας από την πρώτη σειρά «Ζωζώ…Ζωζώ»! Η μητέρα της σε ρόλο μάνατζερ ζητούσε πάντα πολλά λεφτά για να υπογράψει συμβόλαιο για ταινία ή δίσκο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα δεν συμμετείχε σε πολλές ταινίες.

Η καριέρα της στην Αμερική και την Κωνσταντινούπολη υπήρξε σημαντική. Στην Αμερική βρέθηκε απλά για να «πικάρει» ένα παλιό της φλερτ, ενώ στην Πόλη είχαν κυκλοφορήσει ακόμα και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της. Την εποχή που τη φώναζαν «βασίλισσα της νύχτας» κάποιος την αποκάλεσε παχουλή και από τότε έβαλε στόχο και έχασε τα περιττά κιλά. Ακόμα και σήμερα στο σπίτι της στην Κινέττα ανεβοκατεβαίνει 139 σκαλοπάτια, ενώ πάντα προσέχει τη διατροφή της. Επιθυμία της είναι όλη η γκαρνταρόμπα της να δοθεί σε θεατρικό μουσείο που θα δημιουργηθεί στην Πλάκα ή στου Ψυρρή.
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μέχρι σήμερα δηλώνει: «Εγώ έγραψα Ιστορία, υπάρχω τώρα, αλλά θα υπάρχω και όταν αποσυρθώ και όταν τελειώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου