Santa Clarita diet (2017 - ....)

Drew Barrymore, Timothy Olyphant

Το στόρι είναι απλό, παλαβό και σύντομα κατανοητό. Η Σίλα και ο Τζόελ είναι δύο επιτυχημένοι μεσίτες στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Αιτίες που δεν διευκρινίζονται οδηγούν την Σίλα σε μια ζομποποίηση. Ένας χειμαρρώδης εμετός την αναγκάζει να βγάλει από μέσα της την καρδιά της. Δεν το παίρνει καν χαμπάρι, ώσπου αρχίζει να μη νιώθει την ανάσα της, βλέπει ότι αν κοπεί δεν τρέχει αίμα και όταν συμπιέσει το δέρμα, πετάγεται κάτι σαν μαρμελάδα. Ένα πρωτόγνωρο επιστημονικό γεγονός; Κάτι πολύ χειρότερο. Η Σίλα διψάει για ωμό κρέας. Οι μπριζόλες και ο κομμένος κιμάς δίνουν μια κάποια λύση στην αρχή. Γρήγορα, το στομάχι της τα αρνείται λες και μιλάμε για κάποια μεταμόσχευση. Το μόνο κρέας που καλύπτει την πείνα της είναι το ανθρώπινο.

Όλα ξεκινούν όταν καταλήγει να κατασπαράζει ένα συνάδελφο και εραστή της. Εκεί ξεκλειδώνουν οι πραγματικές και ανθρωποβόρες ορέξεις της. Από δω και μετά παρακολουθούμε δύο στοιχεία. Σε πρώτο επίπεδο την χιουμοριστική προσπάθεια του ζεύγους να βρίσκει υποψήφια «γεύματα» για την Σίλα. Σε δεύτερο επίπεδο, εξίσου έκδηλο, είναι η παράνοια της αγάπης και του έρωτα. Ο Τζόελ δεν παρανοεί, δεν τρομάζει από αυτό που συνέβη στη γυναίκα του. Δεν τρέμει ότι θα τον καταβροχθίσει. Αντιθέτως, γίνεται συνεργός της. Στήνει σχέδιο για να της παρέχει τροφή ενόσω ψάχνει έναν τρόπο να την επαναφέρει. Κι όσο έχεις την σκέψη σου σε αυτά τα δύο, ο Τζόελ πηγαίνει ταξίδια σε κάθε σημείο του φάσματος. Συμπονετικός, σπαρακτικός, αφελής, έξυπνος, παρανοϊκός, λογικός μέσα στην παράνοια. Παίρνει μια μπουκιά απ΄το καθένα. Μια αρσενική έκδοση Desperate Housewive.
Ο δημιουργός και παραγωγός της σειράς, ο Βίκτορ Φρέσκο έκανε κάτι υπερβολικό, κάτι extreme. Η σπλατεριά δίδεται ως χρωματισμός των ρούχων, παρά ως κανονικό αίμα που τους καλύπτει. Από την πρώτη στιγμή ο Τζόελ και η Σίλα το αποδέχονται εύκολα. Ας γίνουμε κανίβαλοι.

Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου