Η «Πολυξένη» στα Oscar

Η ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου είναι αυτή που υποβάλλει η Ελλάδα για να μας εκπροσωπήσει στα φετινά Oscar για το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει τέσσερα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Α' γυναικείου ρόλου στην Κάτια Γκουλιώνη, Β' γυναικείου ρόλου στη Λυδία Φωτοπούλου, Φωτογραφίας στον Κλαούντιο Μπολιβάρ και μουσικής στον Νίκο Κυπουργό).
Η «Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο της Καβάλας ώσπου, το 1955, το υιοθετεί το ζεύγος Σεριάδη, επιφανείς και εύποροι Κωνσταντινουπολίτες χωρίς παιδιά. Όσο η Πολυξένη μεγαλώνει στην Πόλη, η ζωή της είναι ευλογημένη και προστατευμένη. Όταν οι θετοί γονείς της φύγουν απ' τη ζωή, η ελληνική κοινότητα θα κάνει ότι μπορεί για να καρπωθεί την κληρονομιά της Πολυξένης και να την εξοστρακίσει, να γίνει μια γυναίκα πολύ ξένη απέναντι στη θέση όπου προσπάθησε ν' ανήκει, απέναντι στην αγάπη που της δόθηκε με όρους συμβολαιογράφου.
Τα τελευταία χρόνια, η μοναδική ελληνική ταινία που κατάφερε να περάσει στην τελική πεντάδα των Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ήταν ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου το 2010.

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου