Ο Πέτρος Ξεκούκης για τον Σωτήρη Μουστάκα

«Ο Μουστάκας εκμυστηρεύτηκε πρώτα σ' εμένα ότι έχει καρκίνο»


Δέχτηκε μεγάλη αγάπη από τον Σωτήρη Μουστάκα και είχαν εξαιρετικές σχέσεις. Εκτός από συνεργάτες για πολλά χρόνια, υπήρξαν πολύ καλοί φίλοι πάνω απ' όλα.

  • Έχεις καλές αναμνήσεις από τους επιθεωρησιακούς ηθοποιούς;
«Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες σεζόν έπαιξα σε επιθεωρήσεις. Με βοήθησε πολύ ο Χάρρυ Κλυνν, που μου έδωσε πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο γυναίκας για να φανώ. Επίσης, ο Κώστας Βουτσάς, που παίξαμε μαζί σε πολύ σπουδαίες επιθεωρήσεις, όπως και με τον Θανάση Βέγγο, τον Τόνυ Άντονυ αλλά και τη Βάσια Τριφύλλη. Ακόμη έπαιξα πολύ με τον τον Στάθη Ψάλτη. Όμως τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από τον Σωτήρη Μουστάκα, με τον οποίο ήμασταν σαν αδέρφια. Σκέψου ότι εκμυστηρεύτηκε πρώτα σ' εμένα ότι είχε καρκίνο, πριν το μάθει η κόρη του Αλεξία». Τόνισε στην Espresso ο Πέτρος Ξεκούκης.
  • Δεν το ήξερε η κόρη του; 
«Όχι, κανένας δεν το ήξερε, γιατί είχε τόση αγάπη στην Αλεξία που δεν ήθελε να την πικράνει. Το ίδιο και τη γυναίκα του, τη Μαρία Μπονέλου, ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ότι είχε Αλτσχάιμερ. 
Όταν μου είπε για την αρρώστια του, ήμασταν περιοδεία στο Αίγιο με την παράσταση «ΠΑΣΟΚ μου sorry». Μπαίνει στο καμαρίνι μου κλαίγοντας, ενώ το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη και μου λέει: «Πέτρο, πήγα στην τουαλέτα και βγάζω πολύ αίμα». Πέφτει στην αγκαλιά μου και αρχίζει να κλαίει σαν μικρό παιδί. Την επόμενη πηγαίνουμε μαζί στον γιατρό και του λέει: «Επειγόντως πρέπει να μπεις στο νοσοκομείο. Έχει κάνει μεταστάσεις». Τον έβαλα τότε στο νοσοκομείο και με όρκισε σε εικόνα της Παναγίας να μην πω σε κανέναν τίποτα. Και δεν το έμαθε κανείς μέχρι τελευταία στιγμή. Εκείνη την περίοδο έπαιζε με τον Καρακατσάνη. Μου είχε τηλεφωνήσει ένα από τα τελευταία βράδια και μου είπε εξουθενωμένος: «Πέτρο, νομίζω δεν θα αντέξω να κάνω περιοδεία». Λίγες μέρες μετά πέθανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου