Η λατρεία του Σωτήρη Μουστάκα για το ψάρεμα και το κυνήγι

Πως κατάφερε να κάνει ψαροντούφεκο που ήταν παράνομο, με συνοδεία του λιμενικού.


Ο Σωτήρης Μουστάκας εκτός από καλός ηθοποιός ήταν και άριστος ψαράς. Είχε ένα μικρό σκάφος και μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Μπονέλου, η οποία επίσης αγαπούσε το ψάρεμα, δοκίμαζαν συχνά την τύχη τους. Τις περισσότερες φορές τους συνόδευε η κόρη τους Αλεξία, αλλά και φίλοι όπως ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής. Ο Μουστάκας, όταν δεν κατάφερνε να πιάσει ψάρια, θύμωνε και αν οι υπόλοιποι ήταν πιο τυχεροί τα έβαζε μαζί τους. Ο αγαπημένος προορισμός του ηθοποιού ήταν η Τζιά. Ένα βράδυ μαζί με τον Βογιατζή, αποφάσισαν να κάνουν ψαροντούφεκο που τότε ήταν παράνομο. Οι ηθοποιοί φοβήθηκαν γιατί αν τους αντιλαμβάνονταν οι ψαράδες της περιοχής μπορεί ακόμα και να τους χτυπούσαν.
Είτε γιατί δεν θα καταλάβαιναν ότι ήταν άνθρωποι λόγω του σκοταδιού είτε για να τους τιμωρήσουν επειδή τους έπαιρναν τη δουλειά. Ο Γιάννης Βογιατζής τότε βρήκε τη λύση. Πήρε τηλέφωνο στο λιμενικό και ειδοποίησε τους υπεύθυνους. «Εμείς το βράδυ θα πάμε για ψαροντούφεκο εγώ και ο Σωτήρης ο Μουστάκας, μην έρθουν τίποτα ψαράδες και μας βαράνε με τα κουπιά. Εμείς ό,τι πιάσουμε θα τους τα δώσουμε. Τι να τα κάνουμε; Για χόμπι το κάνουμε», είπε ο ηθοποιός. Οι δύο φίλοι όχι μόνο δεν λογοδότησαν στις αρχές για την παράνομη πράξη τους, αλλά κατέληξαν να κάνουν ψαροντούφεκο με τη συνοδεία του λιμενικού. Ο Βογιατζής συνόδευε τον Μουστάκα και στο άλλο αγαπημένο του χόμπι, το κυνήγι, χωρίς όμως να συμμετέχει, καθώς δεν του άρεσε να σκοτώνει με όπλο. Συνήθως πήγαιναν σε περιοχές κοντά στην Αθήνα όπως τα Λεγραινά, όταν τελείωναν τις υποχρεώσεις τους στο θέατρο.

Ο Βογιατζής ήταν ο οδηγός της παρέας και προτιμούσαν το δικό του αυτοκίνητο επειδή ήταν μεγαλύτερο. Πολλές φορές την παρέα συμπλήρωνε ο Λάκης Κομνηνός και στο τέλος έκαναν τον απολογισμό για να δουν ποιος τα είχε καταφέρει καλύτερα. Όταν οι τρεις φίλοι έλειπαν για ώρες από τα σπίτια τους, οι δικοί τους ήξεραν ότι είχαν πάει για κυνήγι. Εκτός από τη μικρή Αλεξία, που όταν ρωτούσε που πηγαίνει και εκείνος της απαντούσε «για τσίχλες» εννοώντας τα πουλιά, εκείνη νόμιζε πως είχε πεταχτεί μέχρι το περίπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου