Broadchurch (2013 - 2017)

David Tennant, Olicia Colman


Ας σας συστήσω στη σκοτεινή πόλη, Broadchurch. Η ιστορία μας ξεκινάει με την ντετέκτιβ Ellie Miller, η οποία γυρίζοντας από τις διακοπές της ανακαλύπτει πως η πολυπόθητη προαγωγή της, έχει πλέον δοθεί στον Alec Hardy, έναν ολίγον τι αλαζονικό ντετέκτιβ, τον οποίο κυνηγά μια αποτυχημένη υπόθεσή του. Οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι με την δολοφονία ενός εντεκάχρονου αγοριού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στραγγαλισμένο σε μια παραλία. Μόλις τα νέα μαθευτούν θα έρθουν τα πάνω κάτω στην πόλη και κανείς πλέον δεν θα κοιμάται ήσυχος, είτε από φόβο είτε από ενοχές. 
Και εδώ ξεκινά το μεγαλείο του Broadchurch, το οποίο κάνει τη σειρά να διαφέρει από οποιαδήποτε σειρά του στυλ NCIS και άλλων τέτοιων αρχικών. Όχι δεν ψάχνεις μόνο στοιχεία, όχι δεν σου δίνει στο πιάτο τον δολοφόνο και όχι δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία επιτυχημένων ντετέκτιβ, οι οποίοι αν και μπερδεμένοι στην αρχή τα λύνουν όλα.
Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Είναι ο θάνατος ενός παιδιού, είναι η τραγωδία μιας οικογένειας, είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε κλειστή πόρτα, είναι οι προκαταλήψεις μας για τους ανθρώπους και η πάλη για το φαίνεσθαι. Είναι ένα έγκλημα σε μια τόσο κλειστή κοινωνία, με τόσο ήσυχους ανθρώπους που θεωρείς αδύνατο κάποιος να έχει διαπράξει έναν τόσο ειδεχθή και καλοστημένο φόνο.
Ένα θα πω μόνο, να μη γίνω και spoiler. Το τέλος είναι συγκλονιστικό, μη αναμενόμενο και για πολύ δυνατούς λύτες.

Δείτε το trailer:

1 σχόλιο :