Pocahontas (1995)

Κυκλοφόρησε το 1995 με μικτές αντιδράσεις από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την ταινία για την εικονογράφηση και τη μουσική της αλλά κριτίκαραν την ιστορία της για τις ανακρίβειες. Μολαταύτα, η ταινία έκανε εμπορική επιτυχία με έσοδα 346 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Πήρε δύο Oscar, καλύτερης μουσικής και καλύτερο τραγούδι.

Η Pocahontas είναι το πρώτο πραγματικό ιστορικό πρόσωπο που μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια ταινίας κινουμένων σχεδίων του Disney. Ωστόσο η διάσταση της πραγματικής ιστορίας της Pocahontas, από αυτήν που βλέπουμε στην οθόνη είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να πει κανείς, ότι και αυτή η ηρωίδα του Disney είναι ένα φανταστικό πρόσωπο. 
Το πραγματικό όνομα του ιστορικού προσώπου ήταν Pocahontas. Ψέματα. Το αληθινό της όνομα ήταν Matoaka. Pocahontas ήταν το παρατσούκλι της, το οποίο στη γλώσσα της σημαίνει «ζωηρούτσικη», «σκανταλιάρα».
Η ταινία είχε επετειακό χαρακτήρα. Γυρίστηκε για να εορταστούν τα 400 χρόνια από τη γέννηση της Pocahontas. Και διατηρεί ένα διακριτικό επετειακό ύφος με τον τρόπο που συνδυάζει μία μάλλον δραματική πλοκή, με πολλά φαντασμαγορικά στοιχεία, όμορφη μουσική και στοιχεία κωμωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου