Roosevelt

Οι DiCaprio και Scorsese ενώνουν τις δυνάμεις τους για 6η φορά!


Έρχεται το ιστορικό δράμα για την θητεία ενός μεγάλου πολιτικού.
Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Deadline, ο βραβευμένος με Όσκαρ Leonardo DiCaprio και ο σπουδαίος σκηνοθέτης Martin Scorsese θα ξανασυναντηθούν στο πλατό για άλλη μία κινηματογραφική δουλειά, η οποία όμως εν προκειμένω θα αφορμάται από την ζωή του Theodore Roosevelt.
Πίσω από την παραγωγή θα βρίσκεται η Paramount. Η βιογραφία του 26ου Αμερικανού Προέδρου θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και θα τιτλοφορηθεί ως Roosevelt. Το σενάριο υπογράφει ο Scott Bloom.
Καθήκοντα παραγωγού αναλαμβάνουν ο Chuck Pacheco, αλλά και ο DiCaprio μαζί με την Jennifer Davisson μέσω της Appian Way, όπως επίσης και ο Scorsese με την Emma Koskoff, μέσω της Sikelia Productions αντίστοιχα.
Ο Roosevelt υπηρέτησε στο αξίωμα του Προέδρου των Η.Π.Α. από το 1901 έως το 1909, διαδεχόμενος τον William McKinley, ο οποίος δολοφονήθηκε. Σε ηλικία 42 ετών, ο τότε αντιπρόεδρος έγινε ο νεότερος πλανητάρχης στην Αμερικανική ιστορία. Ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού άσκησε και καθήκοντα κυβερνήτη στη Νέα Υόρκη προωθώντας κατά την περίοδο διακυβέρνησής του το το λεγόμενο "Square Deal", ένα πρόγραμμα εσωτερικής πολιτικής και ξεκίνησε μεταξύ άλλων κατασκευαστικών έργων και την διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά.
Υπήρξε υπέρμαχος της προστασίας των φυσικών πόρων και συντόνισε σημαντικά οικολογικά εγχειρήματα για την διατήρηση των εθνικών πάρκων και δρυμών της χώρας του. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάτι τέτοιο να παρακίνησε και τον DiCaprio ακόμη περισσότερο στον να ενσαρκώσει το εν λόγω πολιτικό, δεδομένης και της δικής του έντονης ακτιβιστικής δράσης όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου