Doom patrol (2019 - ....)

Diane Guerrero, April Bowlby, Alan Tudyk

Η εξαιρετική δουλειά που έκανε η DC στη δημιουργία του “Titans” σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από τους fans. Το απροσδόκητο φινάλε της σειράς άφησε το κοινό να περιμένει τουλάχιστον ένα χρόνο για την συνέχεια. Ωστόσο, κάποια γνωστά πλέον πρόσωπα έφτασαν για να γεμίσουν το κενό που άφησε ο Dick Grayson και η παρέα του. Στο 4ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του “Titans”, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια από τα μέλη της Doom Patrol, καθώς την εμφάνιση τους έκαναν η Elasti-Girl, ο Negative Man, o Robotman αλλά και ο αρχηγός της ομάδας, ο Dr. Niles Caulder. Η ολόδικη τους σειρά έφτασε λοιπόν και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους αυτής της αλλόκοτης παρέας. Αν και μέσω των trailer και των teaser είχαμε μία πρώτη ματιά και στον τηλεοπτικό Cyborg,  στο πρώτο επεισόδιο του “Doom Patrol” γνωρίζουμε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον Victor Stone.


Ο Timothy Dalton πρωταγωνιστεί ως Dr. Niles Caulder-Chief. Ο Chief είναι αυτός που βοήθησε τον Robotman (Brendan Fraser), τον Negative Man (Matt Bomer), την Elasti-Woman (April Bowlby) και την Crazy Jane (Diane Guerrero), να βρουν σκοπό στη ζωή τους μετά τα ατυχήματα που τους άλλαξαν για πάντα.  Τον χαρακτήρα του Chief τον γνωρίσαμε στο Titans αλλά τον  υποδύθηκε διαφορετικός ηθοποιός. Το επεισόδιο έκανε μια εκτενή αναδρομή στις ζωές των τριών εκ των τεσσάρων υπερηρώων, παρουσιάζοντας πως κατέληξαν να βρίσκονται στην Doom Manor, την έπαυλη που αποτελεί το αρχηγείο της ομάδας.
Μετά από τη σύνδεση της ομάδας και την πρώτη περίοδο συμβίωσης, το επεισόδιο προχωράει στην πρώτη κοινή “εξόρμηση” των τεσσάρων ηρώων. Όταν ο Chief αναχώρησε για ένα από τα ταξίδια του, έδωσε σαφείς οδηγίες στου ήρωες να μην φύγουν από την έπαυλη. Με προτροπή όμως της Crazy Jane, οι τέσσερις ήρωες αποφασίζουν να πάνε στην κοντινότερη πόλη. 


Χωρίς όμως να προλάβουν καλά καλά να περάσουν λίγο χρόνο εκεί, όλα κατέρρευσαν εξαιτίας μιας κρίσης της Elastic Woman. Αν και προκάλεσαν πολλές καταστροφές, κατάφεραν να γυρίσουν στην έπαυλη όπου λίγο αργότερα ο Chief επέστρεψε βλέποντας τον πανικό που προκάλεσαν στην πόλη. Το επεισόδιο τελειώνει με την εμφάνιση του villain της σειράς που θα μας απασχολήσει εκτενώς στα επόμενο επεισόδιο κυρίως λόγω της ιδιαίτερης φύσης του.
Αν και είναι αρκετά νωρίς και το δείγμα που έχουμε είναι μικρό,  μπορούμε να πούμε πως το “Doom Patrol” μας έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον. Η χημεία μεταξύ των χαρακτήρων μοιάζει ιδανική από το πρώτο επεισόδιο και σίγουρα μας έκανε να ανυπομονούμε για την συνέχεια. Σίγουρα το χιουμοριστικό στοιχείο, που έλειπε αρκετά από το άκρως σκοτεινό “Titans”, είναι ήδη εμφανές ότι θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της σειράς. Ο χαρακτήρας που ξεχώρισε ίσως λίγο περισσότερο από τους άλλους είναι αυτός της Crazy Jane, η οποία πάσχει από σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας.

Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου