Supernatural (2005 - ....)

Jared Padalecki, Jensen Ackles

 Τα πιο άτυχα αδέρφια στα χρονικά της τηλεόρασης, περνάνε από δοκιμασία σε δοκιμασία, από υπόθεση σε υπόθεση και θα μπλεχτούν σε θέματα πολύ πιο μεγάλα από την μικρή ανθρώπινη ύπαρξη τους.
Ο Sam (Jared Padalecki) και ο Dean (Jensen Ackles) είναι δύο "κυνηγοί".
Δουλειά τους είναι να κυνηγούν οποιοδήποτε υπερφυσικό ον παρεκτρέπεται και κάνει κακό στους ανθρώπους. 
Η καθημερινότητα τους αποτελείτε από την αναζήτηση παράξενων υποθέσεων, τον καθορισμό του υπαίτιου, που μπορεί να είναι από δαίμονας, αρχαίος θεός ή κάποιος μάγος μέχρι φαντάσματα βρικόλακες και τα λοιπά.
Στη συνέχεια θα το κυνηγήσουν και θα το αποτελειώσουν. 
Μια ζωή, δηλαδή μέσα στον κίνδυνο. 
Για τα δύο αδέρφια αυτή είναι η πραγματικότητα τους από τότε που γεννήθηκαν. Λόγω της φύσης της δουλειάς τους, δεν αναπτύσσουν σχέσεις και δημιουργούν ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ τους που υπερκαλύπτει όλα τα άλλα και συγχρόνως γίνεται και ο πυρήνας του Supernatural. 
Τα επεισόδια ακολουθούν την κλασσική πεπατημένη με τα περισσότερα να είναι αυτοτελή και να ασχολούνται με τις διάφορες υποθέσεις που αναλαμβάνουν σε όλη την Αμερική.
Όταν αρχίζει όμως το main story τα πράγματα σοβαρεύουν, η δράση και η αγωνία εκτινάσσεται στα ύψη και η σειρά πιάνει μεγάλα επίπεδα δημοτικότητας.
Η Αποκάλυψη είναι προ των Πυλών, οι δαίμονες προσπαθούν να φέρουν τον Διάβολο στην γη, οι άγγελοι προσπαθούν να την σταματήσουν ή μήπως όχι; 
Ο θεός είναι εξαφανισμένος και μέσα σε όλων αυτόν τον χαμό ο Sam και ο Dean προσπαθούν να βρουν τον ρόλο τους και να σώσουν την ανθρωπότητα.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια, δηλαδή οι season 1-5, ήταν ό,τι καλύτερο για μια σειρά του είδους της. 
Αγωνία, δράση, ανατροπές, τρομερά φινάλε σε κάθε κύκλο, πολύ.... ροκ και φυσικά απίστευτο χιούμορ.
Ο δημιουργός Kripke σχεδίασε τη σειρά για πέντε season. 
Μας παρέδωσε πέντε εκπληκτικές και αντί να το λήξει εκεί συνέχισε, κάτω από το βάρος της απαίτησης κοινού και καναλιού, σε 6η, 7η, 8η και ανανεώθηκε.
Ο ίδιος έφυγε αφήνοντας το project στα χέρια συνεργατών του, που ξεκίνησαν ιστορίες που δεν ήταν και αυτές που έπρεπε σε σύγκριση πάντα με όσα προηγήθηκαν. 
Το Supernatural είναι μια σειρά που πάντα βασιζόταν στο χιούμορ. 
Πλέον δίνουν σε αυτό περισσότερη έμφαση από ότι σε άλλα σημεία και σε αυτό βοηθούν και οι δύο ηθοποιοί που, έχουν ωριμάσει πολύ αυτά τα 8 χρόνια. 
Αυτή η έμφαση δεν είναι καθόλου κακή, αρκεί να κρατήσουν και την δράση σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
Το καστ πάντα είναι επιτυχημένο και θα ξεχώριζα τους Misha Collins που συνεχίζει ακάθεκτος στον ρόλο του άγγελου Castiel όπως και τον Mickael Sheppard που είναι φοβερός στον ρόλο του Crowley.
Τέλος αυτό που ποτέ δεν έλειψε από την σειρά είναι φυσικά η υπέροχη μουσική.
Επικά soundtracks που δένουν τέλεια με τις σκηνές (δεν θα ξεχάσω ποτέ την ανατριχίλα που εμφανίζεται ο Θάνατος και από πίσω παίζει το O' Death-Jen Titus).
Και φυσικά το υπέροχο Chevy Impala του 67 που οδηγάει και λατρεύει ο Dean.
To Supernatural είναι μια σειρά που αξίζει και αν δεν έκανε μια κοιλιά δύο χρόνων θα είχε μεγαλύτερο βαθμό.

Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου