Beast

Στο εντυπωσιακό Beast μια γυναίκα κοιμάται με τον εχθρό...


Ο Michael Pearce είναι νέος σκηνοθέτης, εκπρόσωπος ενός νέου ρεύματος στο Αγγλικό σινεμά με έντονα αισθητικά στοιχεία και επιρροές γοτθικού παραμυθιού. Δεν έχει γυρίσει άλλη ταινία πριν το Beast, αλλά μετά από αυτήν όλοι θα έχουν τα μάτια τους πάνω του.
Στο Beast, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Μάιο, μια νεαρή γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της ανάμεσα σε δύο άκρα. Από τη μία, η φορτική οικογένειά της που παλεύει για να συνεχίσει να την ελέγχει και από την άλλη η εμφάνιση ενός γοητευτικού, σκληροτράχηλου και μυστηριώδους ξένου, ο οποίος είναι ύποπτος για μια σειρά από φόνους. Η Moll βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής της, καθώς αναζητά τη θέση της σε αυτή την απομονωμένη παραλιακή κοινότητα. Και καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά στον ξένο, είναι όλο και πιο ασαφές το ποιος είναι τελικά το Beast του τίτλου.
Η ταινία του Michael Pearce είναι ένα εντυπωσιακό, καθηλωτικό ντεμπούτο γεμάτο σασπένς και επιβλητικές εικόνες, σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν φοβάται να βρομίσει τους ήρωες και κυρίως την ηρωίδα του, με τρόπο που θα μείνει αξέχαστος στους θεατές. Το Beast προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου