The sinner (2017 - ....)

Bill Pullman, Dohn Norwood, Jessica Biel

Η σειρά The sinner είναι μια από τις εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού. Πρωταγωνίστρια και παραγωγός η Jessica Biel που επιστρέφει στη μικρή οθόνη μετά από έντεκα χρόνια, όταν σταμάτησε από το 7th heaven. Βασισμένη κυρίως στο ομώνυμο βιβλίο της Petra Hammesfahr, η ιστορία εξελίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Νέας Υόρκης όπου ζει  μαζί με το σύζυγό, το γιο της και τα πεθερικά. Η ζωή όλων καταστρέφεται όταν σε μια αθώα οικογενειακή έξοδο στην λίμνη, η Cora δολοφονεί έναν άγνωστο άνδρα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα το γιατί!
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε το ερώτημα δεν είναι το ποιος αλλά το γιατί. Η σειρά αποτελείται από μόνο οχτώ επεισόδια τα οποία ολοκληρώνουν την ιστορία, οπότε ενδείκνυται για binge-watching. Το μυστήριο ξεδιπλώνεται με γρήγορη πλοκή καθώς ο Detective Ambrose που έχει αναλάβει την υπόθεση της Cora, έχει βαλθεί να το λύσει πάση θυσία. Το σοκ της μικρής κοινωνίας, οι συνέπειες στις οικογενειακές σχέσεις αλλά και η ψυχοσύνθεση της ξεκάθαρα ένοχης Cora είναι τα κύρια στοιχεία της σειράς.
Μαζί με την ευρηματική αφήγηση, που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αρχικά τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα, όλα αυτά συνθέτουν μια έξυπνη σειρά που θα σας κρατήσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην ίδια τη Jessica Biel που σε έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο, καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα και να τον ερμηνεύσει σχεδόν άψογα.
Πολύ καλή δουλειά φυσικά κάνουν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί του cast και κυρίως ο Bill Pullman στο ρόλο του Detective Ambrose. Πέραν όμως των ερμηνειών και του έξυπνου ψυχολογικού θρίλερ που απεικονίζεται στη μικρή σου οθόνη, η ατμόσφαιρα δίνεται εύστοχα με μελαγχολικές εικόνες μιας επαρχίας και της ειδυλλιακής φύσης που την περιβάλλει. Έτσι, σε βάζει για τα καλά στο κλίμα της υπόθεσης μέχρι που φτάνεις στο τσακ να μπεις στην τηλεόραση και να ρωτήσεις εσύ ο ίδιος την Cora: «Γιατί το έκανες; Πες το, μας έσκασες!». Δε θα σας την αναλύσω περισσότερο γιατί θεωρώ ότι αξίζει περισσότερο να τη δεις εντελώς ανυποψίαστος για τις λεπτομέρειες της πλοκής και την εξέλιξή της. Παρ' όλα αυτά, η μεγάλη επιτυχία της σειρά καθώς και οι διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει, έχουν πυροδοτήσει ήδη και την έναρξη του δεύτερου κύκλου, υπό τη μορφή ανθολογίας με εντελώς αυτόνομη ιστορία. Επιβάλλεται να δείτε τη σειρά γιατί είναι τόσο καθηλωτική και συνάμα σύντομη που δε θα πάρετε χαμπάρι πότε θα την τελειώσετε. 

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου