Ο Jack Nicholson μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η γιαγιά του ήταν η μητέρα του....


Μέχρι ο Τζακ Νίκολσον να γίνει 37 ετών δεν γνώριζε ότι η αληθινή μητέρα του ήταν η June, η κοπέλα που θεωρούσε αδερφή του. Το 1974, στην πρεμιέρα της ταινίας "Chinatown" στην οποία πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός, ένας ρεπόρτερ από το περιοδικό TIME του αποκάλυψε την αλήθεια. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συνεχή επαφή με έναν άνδρα που υποστήριζε ότι ήταν ο πατέρας του Τζακ Νίκολσον. Ο ηθοποιός μέχρι τότε πίστευε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός. Ο Τζακ Νίκολσον αν και δέχτηκε να ακούσει το ρεπόρτερ, αρνήθηκε να πιστέψει τα λεγόμενά του. Ωστόσο, η σκέψη ότι μπορεί η ιστορία να ήταν αληθινή, τον οδήγησε στο να ξεκινήσει έρευνες. Η Ethel May, η μάνα του αποδείχθηκε ότι ήταν η γιαγιά του, μόνο που τότε είχε πεθάνει για να της ζητήσει εξηγήσεις. Επίσης νεκρή ήταν και η June, η κοπέλα που θεωρούσε αδερφή του, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η μητέρα του. Ποιος θα επιβεβαίωνε ή θα διέψευδε τις πληροφορίες; Τελικά η αλήθεια ήρθε στο φως από μια θεία του και από ένα ακόμα συγγενικό πρόσωπο.
"Έπαθα σοκ. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο. Η αδερφή της June (δηλαδή της μητέρας του) ήταν εκείνη που παραδέχτηκε την αλήθεια", αποκάλυψε ο ηθοποιός το 1997.
Η June ήταν πολύ μικρή όταν έμεινε έγκυος. Η νεαρή γυναίκα όχι μόνο ήταν ανύπαντρη, αλλά δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού που περίμενε. Παράλληλα, η επιθυμία της να γίνει ηθοποιός στο Χόλιγουντ και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο ήταν σφοδρή. Δεν μπορούσε να μεγαλώσει ένα παιδί αλλά δεν ήθελε και να κάνει έκτρωση. Έτσι έκανε μια συμφωνία με τους γονείς της. Μόλις γεννήσει να αναλάβουν εκείνοι την κηδεμονία του παιδιού και να το μεγαλώσουν σαν δικό τους. Εκείνη δεν θα συμμετείχε στην ανατροφή του. Θα γινόταν απλά μια από τις αδερφές του. Δεν ήθελε το παιδί να αποτελέσει εμπόδιο για την καριέρα και τα όνειρά της. Έτσι κι έγινε. Η εγκυμοσύνη της June παρέμεινε κρυφή. Όταν γεννήθηκε το αγοράκη η Ethel May, η μητέρα της το παρουσίασε σαν δικό της. Η σκέψη ήταν να μη μαθευτεί ποτέ τι έγινε. Διαφορετικά το αγόρι θα στιγματιζόταν και θα πληγωνόταν. Ο Νίκολσον πάντως αν και σοκαρισμένος παραδέχτηκε ότι ένιωσε ανακουφισμένος, επειδή μάθαινε την αλήθεια.
"Είναι ένα δραματικό γεγονός, αναμφίβολα. Ωστόσο, δεν με τραυμάτισε, δεν με στιγμάτισε. Μετά από τόσα χρόνια, έμαα ποια ήταν η πραγματική μου μητέρα και το έχω αποδεχτεί. Για την ακρίβεια, τώρα είναι ξεκάθαρα πολλά από τα πράγματα που έζησα όταν ήμουν μικρός. Αν μη τι άλλο, αισθάνομαι ευγνώμων", είχε πει. Η June εμφάνισε καρκίνο και πέθανε το 1963, όταν ο Νίκολσον ήταν 26 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου