"Έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Ευριπιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, που έδινε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη για τη ζωή του, στο Σπηλιοπούλειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν από τα μέσα Φεβρουαρίου. Η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ηθοποιός ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όταν ξαφνικά βρέθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο.
Ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 στην Ηλιούπολη. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας, το μικρότερο, και τα παιδικά χρόνια του ήταν δύσκολα, όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του άνθρωπος της εκκλησίας, γι αυτό και ο ηθοποιός είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό. Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε στην πορεία του πολλές συμμετοχές στο θέατρο και την τηλεόραση με ρόλους κυρίως κωμικούς. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός από το 1981, θαύμαζε τον Νίκο Βασταρδή, ο οποίος ήταν και δάσκαλός του στη δραματική σχολή και τον μέγα Χρόνη Εξαρχάκο – που διέθετε κατά την γνώμη του τρομερό οίστρο στον αυτοσχεδιασμό. Στα πρώτα του βήματα και σε ηλικία μόλις 22 ετών, υποδύθηκε τον γιο του Κώστα Βουτσά (Ανδροκλή Καρπερού), στην ιστορική τηλεοπτική σειρά του 1985, «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια». Έχει δηλώσει ότι θαύμαζε πάντα τον Κώστα Βουτσά και τον Θύμιο Καρακατσάνη.
Το τηλεοπτικό κοινό, όμως, τον γνώρισε καλύτερα και τον αγάπησε μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Της Ελλάδος τα παιδιά». Η σειρά προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας, στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος. Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο Σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος.


Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία του Κώστα Ευριπιώτη ήταν η παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα», των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Τους ρόλους των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty» ερμήνευαν οι: Κ. Κόκλας, Θ. Ευθυμιάδης, Κ. Ευριπιώτης, Γ. Τσιμιτσέλης, Μ. Ιωάννου, Ευαγγ. Μουμούρη. Υπήρξε μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που συνεχίστηκε για πάνω από μία θεατρικές περιόδους, χαρίζοντας γέλιο στο κοινό. Άλλη μια παράσταση που συμμετείχε το 2008 και χάρισε άπλετο γέλιο στο κοινό ήταν το «Σεσουάρ για δολοφόνους» – παράσταση η οποία στην Ελλάδα ανέβηκε το 1999 και παίχτηκε με διαφορετικούς θιάσους μέχρι και το 2012. Η περιπέτεια της υγείας του τον βρήκε στην παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όπου στις πρόβες άρχισε να φαίνεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού είχε έντονους πονοκεφάλους και ξεχνούσε τα λόγια του ρόλου του. Και έτσι έφτασε στο να επισκεφθεί τον γιατρό να δει τι συμβαίνει. Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που έπρεπε να νοσηλευτεί και αμέσως να χειρουργηθεί.


Oι γιοι του, μάλιστα είχαν κάνει μια ανάρτηση στο προφίλ του ηθοποιού στο Facebook για την κατάσταση της υγείας του: «Εμείς και η μητέρα μας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους του φίλους του πατέρα μας που καθημερινά στέλνουν μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης σε εκείνον αλλά και σε όλη την οικογένειά μας, αλλά και να καταδικάσουμε κάθε κίνηση που γίνεται από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, αναρτώντας δημοσιεύσεις που προσβάλλουν και τον ίδιο τον πατέρα μας αλλά και την οικογένειά μας, με σκοπό την προσωπική τους ανάδειξη. Παρακαλούμε το σεβασμό σας στις πολύ δύσκολες αυτές ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου