Hercules (1997)

Tate Donovan, Susan Egan, James Woods

Ήρωας δεν είναι αυτός που έχει φυσική δύναμη αλλά αυτός που έχει δύναμη στην καρδιά. 
Στη δομή του σεναρίου παρεμβάλλεται και η ιστορία αγάπης του Ηρακλή και της Μεγκ (Μεγάρα) που φωτίζει από μια άλλη πλευρά την ιστορία του FINAN και αποτελεί αναγκαία επιλογή για την ολοκλήρωση της πλοκής.
Θετικό στοιχείο της ταινίας είναι η μουσική επένδυση της, με συνθέτη τον γνωστό για την συμβολή του στον τομέα των κινουμένων σχεδίων ALAN MENKEN και στιχουργό τον DAVID ZIPPEL, η οποία αναγνωρίζει και σέβεται τη μουσική παιδεία των θεατών, όλων των ηλικιών.
 Ανάμεσα στα θετικά σημεία του φιλμ μπορεί να αναφερθεί και το χιούμορ των ηρώων που υπογραμμίζει διακριτικά τον χαρακτήρα τους και δημιουργούν συνειρμούς στο ενήλικο κοινό που μπορούν να καταλήξουν σε αρκετά χαμόγελα. Ο Άδης δουλεύει μέχρι θανάτου, στο ερώτημα πως είναι τα πράγματα στην καθημερινότητα του, απαντά με το black humor του «λίγο σκοτάδι, λίγη ομίχλη, τίγκα στον νεκρό», ο Πήγασος ροχαλίζει με αστείο τρόπο, ο Δίας ως χαζομπαμπάς βγάζει μωρουδιακές φωνούλες μπροστά στον γιο του, η Θήβα αποτελείται από θεοπάλαβους κατοίκους κ.λ.π.
Η κατάλληλη επιλογή ηθοποιών στους αντίστοιχους ρόλους(πχ DANNY DEVITO ως Φιλ) δίνει την ευχέρεια να μιλάμε για μια προσπάθεια αρκετά προσεγμένη ως προς αυτό τον τομέα. Και στην Ελληνική βερσιόν όμως οι Παπακαλιάτης, Λαζόπουλος, Τσακίρογλου, Διαβάτη, Ευαγγελίδου, Πυρπασόπουλος, και η Τσούλι Μασίνο καταφέρνουν να προσδιορίσουν τους χαρακτήρες και να μεταδώσουν τα συναισθήματα των ηρώων με πολλή κέφι και μεράκι. 

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου