The haunting of Hill house (2018 - ....)

Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas

Μετά από δύο μεταφορές στην μεγάλη οθόνη, μια από τις πιο εμβληματικές ιστορίες στην λογοτεχνία τρόμου, έρχεται στο Netflix. Το διάσημο μυθιστόρημα τρόμου της Σίρλεϊ Τζάκσον The haunting of Hill house, μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν γραφτεί στην λογοτεχνία τρόμου, έχει ήδη μεταφερθεί δυο φορές στο σινεμά. Η πρώτη ήταν το 1963 με σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Γουάις, η οποία από πολλούς θεωρείται και η καλύτερη, πιο ατμοσφαιρική, μεταφορά βιβλίου και μια το 1999 από τον Γιαν ντε Μποντ, γεμάτη με ανούσια CGI και κλασσικά πετάγματα και πομπώδη σκηνικά. 
Από ότι φαίνεται ήρθε και ο καιρός να δούμε να μεταφέρεται και στην μικρή οθόνη. Κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Μάικ Φλάναγκαν, τον σκηνοθέτη που μας είχε δώσει πέρσι την μεταφορά του Gerald's game του Στίβεν Κινγκ, αποφασίζει να δώσει τη δική του εκδοχή στο βιβλίο της Τζάκσον.
Η σειρά, η οποία αποτελείται από 10 επεισόδια, δείχνει να ακολουθεί μια διαφορετική ιστορία από εκείνη του βιβλίου, αν και ο σκηνοθέτης υποστηρίζει πως βασίζεται στην ιστορία της Τζάκσον και στους χαρακτήρες της. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς πρόκειται για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού, πλέον, βιβλίου The haunting of Hill house, και μιλάει για την ιστορία πέντε αδερφών τα οποία μεγάλωσαν στην έπαυλη Hill house, ένα από τα διάσημα στοιχειωμένα σπίτια της Αμερικής. Τώρα, μεγάλοι πια, επανασυνδεόνται μετά την αυτοκτονία της μικρότερής τους αδερφής, το οποίο τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, κάποια από τα οποία κρύβονται στο μυαλό τους και κάποια άλλα στις σκοτεινές γωνιές του Hill house.
Από το πρώτο τρέιλερ όλα φαίνονται αρκετά σκοτεινά και καταθλιπτικά. Ο Φλάναγκαν φαίνεται να έχει πιάσει την ατμόσφαιρα του βιβλίου και αυτή η μοντέρνα εκδοχή της ιστορίας καταφέρνει να κερδίσει νέους πιστούς οπαδούς αλλά και να ικανοποιήσει τους παλιούς.

Δείτε το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου