Christian Bale

Έχει υποδυθεί ιστορικές προσωπικότητες και έχει γίνει γνωστός από ρόλους μοναχικών και ιδιαίτερων ανθρώπων. Είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του και φημίζεται για τις θυσίες που κάνει προκειμένου να μπει στο πετσί των ρόλων του. Για να παίξει τον Μπάτμαν έκανε καθημερινά γυμναστική. Για να γίνει Τρέβορ Ρέτζνικ στην ταινία Άγρυπνος έχασε 63 κιλά, ενώ πήρε αρκετά για να ενσαρκώσει τον Ίρβινγκ Ρόζενφελντ στην ταινία Οδηγός διαπλοκής. Ο ηθοποιός Christian Bale είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του από νεαρή ηλικία, καθώς η οικογένειά του ανήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και τον ενθάρρυνε. Ο παππούς του είχε συνεργαστεί με τον Τζον Γουέιν ενώ η μητέρα του εργαζόταν ως κλόουν σε τσίρκο. Μέχρι τα 15 του χρόνια είχε ζήσει σε 15 διαφορετικές χώρες. Από παιδί έκανε μαθήματα μπαλέτου, έπαιζε κιθάρα και αφοσιώθηκε στο όνειρό του, να γίνει ηθοποιός. Σε ηλικία 10 ετών είχε ατζέντη και στα 13 του χρόνια κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα σε 4000 παιδιά για την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Η αυτοκρατορία του ήλιου. Στα γυρίσματα της ταινίας είχε γνωριστεί με την Ντρου Μπάριμορ, οποία είχε επισκεφθεί τον νονό της, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο πιτσιρικάς Μπέιλ την ερωτεύθηκε.


Σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο και στα 19 του χρόνια κέρδισε τον ρόλο του Τόμας στο Σουίνγκ κίντς. Τη δεκαετία του '90 έπαιξε σε 14 ταινίες και καθιερώθηκε στο Χόλιγουντ. Μάλιστα, παραλίγο να υποδυθεί τον Τζακ Ντόσον στην ταινία Τιτανικός, όμως τελικά αποφάσισε να μην είναι και οι δύο πρωταγωνιστές από τη Βρετανία, καθώς δεν ταίριαζε με το σενάριο και τον ρόλο πήρε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. 
Έπαιξε στις ταινίες Το βασίλειο της φωτιάς, μαζί με τον Μάθιου Μακ Κόναχι και το 2005 κέρδισε τον ρόλο της καριέρας του, καθώς υποδύθηκε τον Μπάτμαν. Ήταν ο νεότερος ηθοποιός που κέρδισε τον συγκεκριμένο ρόλο και για να αποκτήσει τους μυς του υπερήρωα λένε ότι πήρε πολλά κιλά.
Παρόλο που θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ μισεί τις συνεντεύξεις και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Δεν απασχολεί τα ΜΜΕ με την προσωπική του ζωή, καθώς είναι παντρεμένος από το 2000 με το πρώην μοντέλο Σάντρα «Σίμπι» Μπλάζιτς, την οποία γνώρισε μέσω της ηθοποιού Γουινόνα Ράιντερ, καθώς ήταν η προσωπική βοηθός της.

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και έχει παίξει μαζί με τους Κρίστοφερ Λι, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Τζούντι Ντεντς, Κένεθ Μπράνα και Τζον Μάλκοβιτς. Πριν τον Μπάντμαν ο καλύτερος ρόλος της καριέρας του θεωρείται ο Πάτρικ Μπέιτμαν, ο Νεοϋορκέζος κατά συρροή δολοφόνος, οποίος ζει την τέλεια ζωή, ώσπου ανακαλύπτει το δολοφονικό του ένστικτο. Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Μπρετ Ήστον Έλις, στον οποίο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, έστελναν απειλητικές επιστολές για τη ζωή του. Οι δημιουργοί σκέφτονταν για τον ρόλο τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος πείστηκε από τον ατζέντη του να μη δεχθεί καθώς οι θαυμάστριές του ήταν ως επί το πλείστον έφηβες κοπέλες, οι οποίες δεν θα ήθελαν να τον δουν σε ρόλο δολοφόνου.
Στη συνέχεια πρότειναν τον ρόλο στον Ίαν Μακ Γκρέγκορ, οποίος τον αρνήθηκε μετά από συζήτηση που είχε με τον Μπέιλ, ο οποίος τον έπεισε να κάνει πίσω. Αν και πολλοί τον συμβούλευσαν να μην το δεχτεί λέγοντάς του ότι θα ήταν το τέλος της καριέρας του, ο Μπέιλ δεν τους άκουσε.
Φυσικά δικαιώθηκε καθώς ήταν η ταινία που τον καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή. Μέχρι τότε αναλάμβανε κυρίως δεύτερους ρόλους. Όπως στο παρελθόν, ο Μπέιλ βίωσε τον χαρακτήρα του Μπέιτμαν. Για να τον ενσαρκώσει ακολουθούσε την καθημερινή ρουτίνα και μιλούσε με αμερικανική προφορά. Όπως είχε πει, εμπνεύστηκε την ερμηνεία του από τον Νίκολας Κέιτζ στην ταινία Βαμπάιρ Κίνγκ και από τον Τομ Κρούζ. Ο Μπέιλ είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσε τυχαία μια συνέντευξη του Τομ Κρουζ, ο οποίος είχε ένα υπερβολικά φιλικό χαμόγελο, χωρίς κανέναν συναίσθημα στα μάτια. Ο Μπέιλ ήθελε να δώσει μια αίσθηση εξωγήινου στον Μπέτιμαν, που ήταν πάντα αποστασιοποιημένος και η συμπεριφορά του έμοιαζε να ήταν ρυθμισμένη σε όλα. Ήταν τόσο πειστικός, που στο τέλος των γυρισμάτων τα μέλη του συνεργείου που τον άκουσαν στο πάρτι της ταινίας να μιλάει με τη βρετανική του προφορά πίστευαν ότι προετοιμαζόταν για την επόμενη ταινία, καθώς δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν Βρετανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου