Julia Stiles

Υποδύθηκε την κόρη του Χάρισον Φορντ, έπαιξε στο Dexter, συμπρωταγωνίστησε με τον Ματ Ντέιμον, τραγούδησε με τον Πρινς, την έδιωξαν από συναυλία του Μορισέι. Η άγνωστη ζωή της Julia Stiles.


Η Julia Stiles έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά Dexter και από τον ρόλο της Νίκης Πάρσονς στις ταινίες με κεντρικό χαρακτήρα τον Τζέισον Μπορν. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 11 ετών έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο. Ήταν υποψήφια για τον ρόλο της μικρής Κλόντια στην ταινία Συνέντευξη με έναν βρικόλακα. Τελικά οι παραγωγοί θεώρησαν ότι ήταν μεγάλη και ο ρόλος πήγε στην κατά ένα χρόνο μικρότερή της, Κρίστεν Ντανστ. Είναι θαυμάστρια ροκ συγκροτημάτων και είχε τραγουδήσει στη σκηνή με τον Prince, είχε διωχθεί από συναυλία του Μορισέι και η Στίβι Νικς της έχει δώσει ως ενθύμιο ένα χρυσό μενταγιόν με την ημισέληνο.
Σε ηλικία 15 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Αγάπη μοναδική που πρωταγωνιστούσε ο Τζουντ Λο. Ακολούθησε η συνεργασία της με τον Χιθ Λέτζερ στην ταινία του 1999 Δέκα πράγματα που μισώ σε σένα. Τότε, ο Λέτζερ ήταν 20 χρονών και πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά σε ταινία του Χόλιγουντ. Όπως είχε αναφέρει η Stiles σε συνέντευξή της, ήταν υπέροχο να δουλεύει μαζί του. Αν και ήταν μικρός σε ηλικία είχε μια ισχυρή και όμορφη προσωπικότητα. Ακολούθησε η συνεργασία με τον Χάρισον Φορντ και τον Μπραντ Πιτ στην ταινία Ο τρομοκράτης.
Όταν τελείωσε το σχολείο ήταν ήδη γνωστή ηθοποιός από τη συμμετοχή της σε εφηβικές ταινίες. Ωστόσο, αποφάσισε να σπουδάσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Τότε, της έγινε πρόταση να υποδυθεί την πράκτορα σε μια καινούρια ταινία δράσης που θα πρωταγωνιστούσε ο Ματ Ντέιμον. Ο τίτλος της ταινίας ήταν Χωρίς ταυτότητα και η Stiles υποδύθηκε τη νεαρή πράκτορα Νικολέτ Πάρσονς. Διάβασε το σενάριο στον κοιτώνα της στο πανεπιστήμιο. Η Stiles παράτησε για ένα εξάμηνο τη σχολή της για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας 214 εκατομμύρια δολάρια, και η Stiles έγινε διάσημη. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τις σπουδές της και έπειτα από πέντε χρόνια πήρε το πτυχίο της.
Ένας από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της ήταν η Λούμεν στην πετυχημένη σειρά Dexter. Η Stiles υποδύθηκε το θύμα ενός κατά συρροή δολοφόνου και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της. Τα τελευταία χρόνια, όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, στράφηκε στην τηλεόραση και έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές.
Φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά Riviera για τις ανάγκες της οποίας μετακόμισε στη Γαλλία για τα γυρίσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου