Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο, γι αυτό έγινα ηθοποιός.

Η Ντίνα Κώνστα, που δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος αλλά την κέρδισε η υποκριτική.Αν και ξεκίνησε την καριέρα της με δραματικούς ρόλους, έγινε γνωστή με τον κωμικό ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά Δύο Ξένοι. Θεωρείται από τις καλύτερες ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης και πρωταγωνίστησε στις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του '90. Η Ντίνα Κώνστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και ήταν το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας. Ο πατέρας της πέθανε λίγους μήνες μετά τη γέννησή της.
Ήταν αντιδραστικό και επαναστατικό παιδί. Δεν ήθελε να πηγαίνει στις σχολικές γιορτές, να λέει ποιήματα και να κάνει οτιδήποτε θεωρείτο υποχρεωτικό. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να σπουδάσει δημοσιογράφος - επειδή ήταν μια δουλειά που δεν θα είχε ρουτίνα. Ωστόσο, ο θείος της που θα πλήρωνε τις σπουδές της σε σχολή δημοσιογραφίας στις Βρυξέλλες άλλαξε γνώμη, διότι πίστευε πως η δημοσιογραφία είναι τυχοδιωκτικό επάγγελμα και δεν κάνει για τις γυναίκες.
Η μητέρα της ήθελε να παντρευτεί και να δουλέψει ως τραπεζικός υπάλληλος αλλά εκείνη το θεωρούσε καταδίκη και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. "Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά", δήλωσε σε συνέντευξή της.
Παρακολουθούσε παραστάσεις στο Εθνικό και παράλληλα εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.
Τα πρώτα χρόνια στη σχολή της έδιναν μόνο δραματικούς ρόλους, γιατί όπως της έλεγαν οι καθηγητές της ταίριαζαν στο δραματικό πρόσωπό της. Πρώτη φορά ανέβηκε στο σανίδι το 1965. Ασχολήθηκε κυρίως με το ελεύθερο θέατρο, ενώ δούλεψε επτά χρόνια στο Εθνικό. Τότε έπαιξε στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο αλλά απογοητεύτηκε από το αλισβερίσι των επιτροπών και επέστρεψε στο ελεύθερο θέατρο, επειδή της έλειπε η ουσία. Είχε πρόταση από τον Κάρολο Κουν για παράσταση στο θέατρο Τέχνης αλλά απέρριψε την πρόταση διότι είχε κλείσει σε μια άλλη παράσταση. Πρόκειται για απόφαση που σκέφτεται μέχρι σήμερα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. Τις δεκαετίες τους '80 και του '90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις Τρεις Χάριτες, Δις Εξαμαρτείν και το Σόι μας. Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά Δύο Ξένοι.
Όπως είχε πει, οι κωμικοί ρόλοι είναι πιο επικίνδυνοι και δύσκολοι γιατί μπορεί εύκολα να γίνεις γελοίος. Από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο θέατρο ήταν στην παράσταση Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας που αφορούσε τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Όπως είχε αναφέρει ήταν ρόλος - ρίσκο και το σκέφτηκε πολύ πριν τον αποδεχτεί. Η Κώνστα ήταν συγκλονιστική στην ερμηνεία της και στην πρεμιέρα οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και τη χειροκροτούσαν. Δεν παντρεύτηκε ποτέ επειδ΄δη δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Σήμερα, μένει μόνη της στο κέντρο της Αθήνας, γιατί θέλει να βρίσκεται κοντά στους κινηματογράφους και τα θέατρα.


Ως Σωτηρία Μπέλλου στην παράσταση: Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου